برای تقویت خاک گلدان و رشد سریع گل و گیاهی که در حال مراقبت و پرورش آن هستیم، می‌توان از مواد مختلفی از جمله پوست به ظاهر بدون کاربرد تخم مرغ استفاده کرد.

پوست تخم مرغ

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، بسیاری از افراد در خصوص کاربرد پوست تخم مرغ در محیط باغچه منزل خود اطلاع چندانی ندارند. اگر شما هم جز افرادی هستید که نسبت به این موضوع آگاهی ندارید، پس بهتر است این قسمت را مطالعه کنید. در واقع به شما خواهیم گفت که چطور از پوست تخم مرغ به عنوان کود گیاهی استفاده کنید.

دلیل استفاده از پوست تخم مرغ داخل کود

سوالی که مطرح است این که چرا می‌توان از پوست تخم مرغ به عنوان کود گیاهی استفاده کرد. پاسخ این است که پوست تخم مرغ منبع غنی کلسیم، فسفر، منیزیم، سدیم، پتاسیم، روی، منگنز، آهن و مس است، یعنی همه چیزهایی که یک گیاه برای رشد و زنده ماندن به آن نیاز دارد.

در واقع با افزودن پوست تخم مرغ به مواد کود، به نوعی ترکیب نهایی کود حاصله کلسیم دار خواهد بود. از آنجا که کلسیم یک ماده مغذی برای ساخت دیواره سلول گیاهی است، باید گفت بدون وجود کلسیم این ماده مغذی، گیاه با سرعت رشد نخواهد کرد.

ساخت کود گیاهی با پوست تخم مرغ

در مواردی که برخی از گیاهان تیره سبزیجات نظیر گوجه فرنگی و اسفناج از سرعت رشد کافی برخوردار نیستند، این موضوع به نبود میزان کافی کلسیم مرتبط است. کمبود کلسیم در گیاهان جوان موجب پیچ خوردن برگ‌ها و ظهور لکه‌های سیاه روی برگ‌ها می‌شود. کمبود کلسیم در گیاهان مثمر مانند گوجه فرنگی، به صورت پوسیدگی انتهای شکوفه یا لکه‌ای نازک و تاریک در پایین میوه، قابل مشاهده است لذا با افزودن پوست تخم مرغ به کود باغچه سبزیجات خود، این مشکلات را رفع کنید.

همچنین پوست تخم مرغ علاوه بر تامین عناصر مورد نیاز گیاه، PH خاک را تنظیم و از گیاهان در برابر بیماری‌ها و آفات محافظت می‌کند. کلسیم موجود در پوسته، به رشد ریشه‌ها کمک و مشکل ریشه‌های کم پشت را درمان می‌کند.

این بار که درحال دور ریختن پوست تخم مرغ بودید، در عوض دور ریختن از آن در باغچه سبزیجات خود استفاده کرده و به میزان سرعت رشد گیاه خود پی ببرید. البته بهتر است قبل افزودن پوست تخم مرغ به ترکیب کود، آن را بشویید تا این که حیوانات به جهت بوی آن وارد محیط باغچه نشوند و درعین حال مواد باقی مانده تخم مرغ بر روی پوسته موجب بروز بیماری نشود.

پوست تخم مرغ همچنین می‌تواند مستقیما به خاک گیاه افزوده شود. بسیاری افراد همزمان با کاشت برخی گیاهان تیره سبزیجات از جمله گوجه فرنگی، فلفل و کدو به این کار می‌پردازند و به این ترتیب ماده مغذی کلسیم، مستقیما به گیاه خواهد رسید.

پوست تخم مرغ را دور نیندازید | روش ساخت کود گیاهی با پوست تخم مرغ

طریقه استفاده از پوست تخم مرغ به عنوان کود

از پوست تخم مرغ به چند روش می‌توان به عنوان کود استفاده نمود که شامل:

روش اول: تهیه کود مایع با پوست تخم مرغ

۵-۶ عدد پوست تخم مرغ را بشویید و اجازه دهید خشک شوند.

سپس آنها را خیلی ریز خرد کنید اما پودر نکنید.

پوسته‌های شکسته و خرد شده را داخل یک ظرف ریخته و نیم لیتر آب به آن اضافه کنید.

درب ظرف را بسته و در یک جای خنک به مدت ۶ روز قرار دهید تا کود مایع شما آماده شود.

هنگام استفاده از این کود برای گیاهان آن را رقیق کنید و ۵۰ درصد آب و ۵۰ درصد کود مایع را با هم مخلوط کنید.

در ظرف رو ببندید و برای استفاده مجدد در یک مکان خنک نگهداری کنید.

روش دوم: تهیه چای کود پوسته تخم مرغ

۳.۵ لیتر آب را بجوشانید.

۱۰ پوسته تخم مرغ تمیز و خشک به آن اضافه کنید.

اجازه دهید پوسته‌ها یک شب در آب بمانند و سپس آب را صاف کنید.

می‌توانید کنسانتره را مستقیماً روی خاک بریزید تا گیاهان از کلسیم و پتاسیم استفاده کنند.

این کار را هفته‌ای یک بار انجام دهید.

روش سوم: استفاده مستقیم از پوست تخم مرغ

پوسته‌های تخم مرغ را بشویید و خشک کنید تا باقی مانده تخم مرغ روی آنها از بین برود.

پوسته‌های تخم مرغ را درون غذاساز ریخته و کاملا پودر کنید.

قبل از کاشت بذر یا گیاه، یک مشت پوسته در سوراخ کاشت بپاشید و سپس گیاه مورد نظر را در سوراخ قرار دهید و دور آن خاک بریزید.

برای هر گیاه از ۵ پوسته تخم مرغ استفاده نمایید.

نکته مهم: از پوست تخم مرغ برای گیاهانی که در خاک اسیدی رشد می‌کنند و خاک اسیدی را دوست دارند، مانند بلوبری استفاده نکنید.

پوست تخم مرغ را دور نیندازید | روش ساخت کود گیاهی با پوست تخم مرغ

دور کردن کرم‌ها از گیاه با پوست تخم مرغ

در عین حال وجود پوست تخم مرغ در خاک باغچه، حلزون، کرم خاکی و دیگر جانورهای خزنده را از اطراف گیاه دور می‌کند چراکه وجود این گونه جانوران در خاک باغچه و اطراف گیاه، ساختار آن را دهیدراته می‌کند.

به گزارش وب گاه نمناک، در کل باید گفت با دور نریختن پوست تخم مرغ، نه تنها زباله تولید نکرده‌اید، بلکه به محیط باغچه خود اهمیت داده و با به کارگیری آن به عنوان ماده‌ای ارگانیک و مغذی به رشد گیاه خود سرعت خواهید بخشید.

کد خبر 826592

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مهارت‌های زندگی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha